Published On: сб, ное. 11th, 2017

Ajax wacht heet avondje NAC in Breda

Zaterdag 18 november as. staat voor Ajax het hete avondje NAC op het programma in Breda. In het Rat Verlegh Stadion in de Brabantse stad wacht om 20.45 uur de nummer 16 van de Eredivisie, die dit seizoen terugkeerde in de Eredivisie nadat het afgelopen seizoen slechts vijfde werd in de Jupiler League. De Bredase ploeg wist via de Play-offs echter terug te keren door concurrent NEC te verslaan.

Met trainer Stijn Vreven aan het roer kent NAC een matige competitiestart. Na elf duels staat de club zestiende met slechts negen punten. Daarmee staan ze momenteel op een plek die ze naar de play-offs tegen degradatie zou leiden. Daarnaast staan ze slechts twee punten boven de achttiende plek, die rechtstreekse degradatie zou betekenen. Toch is er nog geen man overboord voor NAC, aangezien ze samen met vier andere clubs, waaronder aartsrivaal Willem 2, op negen punten staan. Bovendien staat nummer 13 Sparta Rotterdam slechts één punt voor.

Statistieken en weddenschappen

Een overwinning op Ajax zou desondanks erg welkom zijn, al geloven de Bwin bookmakers daar eigenlijk maar nauwelijks in. Een overwinning van NAC in Breda levert namelijk maar liefst 9,50 op, terwijl een overwinning van de Amsterdamse ploeg slechts 1,26 oplevert.

NAC zal zich vasthouden aan het (recente) verleden, waarin de Amsterdammers met regelmaat erg lastig gemaakt werd. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was in Amsterdam en toen hield NAC de thuisploeg knap op 0-0. Op 16 maart 2014 werd het in Breda eveneens 0-0, dus een gokje op een gelijkspel zou nog niet eens zo goed zijn. De laatste wedstrijd in Breda tussen beide ploegen geeft overigens hele andere cijfers, want toen won Ajax met maar liefst 2-5 van de Bredase club.

Wie aan een wedstrijd tussen Ajax en NAC Breda denkt, die zal ook vaak terugdenken aan het doelpunt van Zlatan Ibrahimovic op 22 augustus 2004. Meer dan dertien jaar geleden scoorde Zlatan het magistrale doelpunt door acht man uit te spelen. De goal ging de hele wereld over en leverde Ibra een transfer naar Juventus op.

Die 6-2 was overigens niet de grootste overwinning van Ajax op NAC deze eeuw. Op 13 september 2009 werd het in de Amsterdam ArenA namelijk 6-0 voor de Amsterdamse ploeg. Cvitanic was de grote man die dag met drie doelpunten. Datzelfde seizoen speelde Ajax overigens met 1-1 gelijk in Breda.

De bedoeling is te winnen

Volgende week zaterdag zullen we zien hoe NAC en Ajax het er vanaf zullen brengen in het Rat Verlegh Stadion in Breda. Beide ploegen hebben de punten hard nodig. NAC in de strijd tegen degradatie maar ook zeker Ajax, om het gat met koploper PSV niet nog verder op te laten lopen dan de nu al forse achterstand van acht punten. Een overwinning in Breda is dus noodzakelijk, zeker omdat PSV een dag later op bezoek gaat bij nummer drie PEC Zwolle. Wie weet kan het dus een mooi weekend worden voor de Amsterdamse club.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ajax wacht heet avondje NAC in Breda