Published On: пт, ное. 24th, 2017

Строг режим за трима българи в Одрин

Завеждащият консулската служба в Генералното консулство на Република България в Одрин г-жа Мюзеян Узунова се е срещнала със задържаните български граждани в Одрин. Това е станало след получено разрешение от прокуратурата в града.

Тримата нямат здравословни проблеми. Те декларират, че не е било упражнено физическо насилие върху тях в нито един етап от следствените действия. Проведена е била и среща с психолога в затвора, като никой от тримата български граждани не е потърсил съдействието му.

Назначени са им служебни защитници. Преводач не са пожелали, тъй като владеят турски език.

Тримата български граждани се намират в затвора от закрит тип “F” в град Одрин. Припомняме, вчера стана ясно, че трима български граждани са задържани в група с други граждани вчера. Обвиненията към тях са за трафик на мигранти и съзнателно подпомагане на престъпна организация – считаната за терористична организация на Фетуллах Гюлен.  Имената на сънародниците ни са ясни на МВнР, но не се съобщават.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Строг режим за трима българи в Одрин