Published On: пн, дек. 4th, 2017

Apple готвят по-евтин iPad за 2018 г.

Аpple работи по нов дизайн на iPad от висок клас, чийто дебют ще бъде през 2018 г. В новия модел ще бъдат включени основни функции от iPhone X като по-тънките ръбове и възможността за лицево разпознаване. При него обаче ще отпадне бутонът Home и вероятно ще липсва OLED екран. Очаква се цената на продукта да бъде с 24% по ниска от настоящите нови модели от 2017.

Поне един от новите модели iPad с екран размер, подобен на 10,5-инчовия iPad Pro, ще има включена Face ID. Опцията ще замени бутона Home, в която от 2014 г. е вграден скенер за пръстов отпечатък. Face ID ще позволи на потребителите да отключват устройството със своето лице и поглед, вместо с парола или пръстов отпечатък. Освен това чрез опцията ще може да се извършва автентикация на плащанията и изпращането на Animojis: анимирани емоджита, създадени на база на лицевите движения и речта на потребителя. Като се има предвид, че новият модел iPad вероятно ще излезе след около година, е възможно плановете на компанията да се променят заради ограничения при доставките и производството на компонентите за лицево разпознаване.

Прочетете още: Мтел пусна в продажба новите iPad и iPhone X

При новият модел таблет една от основните характеристики за iPhone X вероятно няма да бъде включена – OLED екрана. Този тип екрани по-точно пресъздават цветовете, но са по-трудни за произвеждане в големи количества. Като цяло от техническа и финансова гледна точка е по-лесно да се използват стандартните екрани с течни кристали (LCD).

Подобно на iPhone X, новият iPad вероятно ще включва по-бърз процесор и традиционния Apple графичен чип. Освен това компанията подготвя и нова версия на стилуса Apple Pencil и нов софтуер за използването му.

Очевидно Apple взима техническите постижения от своя iPhone X и ги използва при другите си продукти. Това се очакваше да се случи, но изглежда, че компанията бързо ще капитализира своите основни иновации от iPhone X.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Apple готвят по-евтин iPad за 2018 г.