Published On: вт, дек. 5th, 2017

Близо година точили кинти от менте бензиностанцията на Капитана

1 година са отклонявали хиляди левове собствениците на малка бензиностанция, без да плащат акцизи, данъци и такси, това установиха проверяващите. Както стана ясно, обекта без задължителната връзка с НАП е функционирал близо година на граничния пункт с Турция Капитан Андреево. Там и на още три бензиностанции в Пловдив и Харманли при операция на пловдивската прокуратура, ДАНС и митниците са открити 100 хил. литра горива без доказан произход. Според разследващите четирите бензиностанции са работили по този начин поне от началото на годината. 

“Бе установено, че на всяка една от бензиностанциите, колонките за гориво не са свързани към НАП, в резултат на което, през продължителен период от време, безотчетно към фиска, са били реализирани на пазара горива с неясен произход. При извършените претърсвания и изземвания са били намерени голям брой отчетни книжа, удостоверяващи продажбата на такива горива”, пише в съобщението. 

При акцията са иззети множество камиони и цистерни, твърдят от прокуратурата. Част от техниката е била заварена, докато зарежда бензиностанциите през нощта. ” Констатирани са и са обезпечени и заровени в земята цистерни, съдържащи горива без установен произход, които са били укривани от органите на митниците и НАП при извършването на регулярни проверки”, пише в съобщението. 

При акцията са намерени 750 хил. евро, които не са били декларирани. Отделно от това са открити още над 400 хил. лв. без документи за произход. Общата стойност на недекларираното гориво и парите е близо 2 млн. лв., твърдят от прокуратурата. 

Досега са повдигнати обвинения на двама души. 48-годишен мъж е обвинен в укриване на 750 хил. лв. данъци. Той е обвинен и в пране на пари. Заедно с него същото обвинение е получила и 40-годишна жена. Според разследващите те са “изпрали” 750 хил. лв., за които са знаели, че са придобити чрез престъпление – укриване на данъци. Двамата са арестувани за 72 часа. 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Близо година точили кинти от менте бензиностанцията на Капитана