Published On: пн, дек. 11th, 2017

Бяла покривка от сняг изненада холандци и белгийци (VIDEO)

Бялата мантия на зимните виелици в Западна Европа изключително много изненада жителите на Нидерландия. Това стана факт, след като бурята “Ана” връхлетя Франция и остави 120 000 домакинства без ток.

Стихията е съпътствана от обилни снеговалежи, бурни ветрове и силни дъждове. Засегнати са някои западни части на страната и Югоизточна Франция. В няколко района край Лоара над 120 хиляди домакинства са без електричество.

Заради силни снеговалежи в Лил и Булон-сюр-Мер е преустановено движението на градските автобуси.Очаква се лошото време да продължи до края на седмицата.

Летището в Брюксел затвори

Летището в Брюксел “Завентем” спря днес работа заради обилния снеговалеж. Засега не се обслужват излитащи и кацащи самолети, съобщиха от аерогарата.

Очаква се полетите да бъдат възобновени след почистването на перона и пистите. Силен сняг вали над Белгия от вчера и стана повод за закъснението на много полети. Тази сутрин излитането на много самолети е било забавено, а пристигащите изчакват в небето или биват пренасочвани към други летища.

Пътните служби съобщават, че днес е постигнат нов рекорд на задръстванията в страната – над 1000 километра. Въпреки че снежната покривка е едва около два сантиметра и се топи, поддържащите пътищата служби не успяват да се справят.

Сняг в Холандия и Великобритания

Силният снеговалеж в Холандия доведе до затваряне на училища и принуди властите да посъветват хората да си останат по домовете. Снегът засегна също пътния и железопътния транспорт. Част от заводите, фабриките и логистичните центрове затвориха за няколко дена.

Националният метеорологичен институт на Холандия издаде най-високата степен на тревога и предупреди за “изключително опасни” условия в страната

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Бяла покривка от сняг изненада холандци и белгийци (VIDEO)