Published On: чт, дек. 14th, 2017

Дават още 40 милиона на общините у нас

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджетите на няколко министерства и трансфери в размер на 39.518 млн. лева за тази година по бюджетите на няколко общини, съобщиха от пресцентъра на кабинета след днешното му заседание.

По бюджета на Министерския съвет се предоставят 23.188 млн. лв. за финансовото обезпечаване през настоящата година на договор от 2015 г. за продължаване на софтуерната осигуровка за програмни продукти на “Майкрософт” с придобит лиценз за безсрочно право на ползване за нуждите на държавната администрация.

По бюджета на Министерството на образованието се предоставят 10 млн. лв. за осигуряване на подходящи транспортни средства за децата в задължителна предучилищна възраст и за учениците от населени места, в които няма детска градина или училище.По бюджета на Държавна агенция “Разузнаване” се предоставят 620 хил. лв. за издръжка на задграничната дейност на агенцията.

На община Брезово се отпускат 810 хил. лв. за реставрация на къщата на полк. Владимир Серафимов и на Аджарската книжовна школа в с. Свежен, община Брезово.За проучване, разкопки и реставрация на археологическия обект “Мисионис” по бюджета на община Търговище се предоставят 100 хил. лева.

По бюджета на община Видин за реставрация на общинския драматичен театър “Вида” и сградата на ГПЧЕ “Йордан Радичков” се отпускат 3 млн. лева.

На община Сливен за ремонтни дейности по бул. “Хаджи Димитър” в града се дават 1.8 млн. лева. Средствата са осигурени от централния бюджет за 2017 г.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Дават още 40 милиона на общините у нас