Published On: пт, дек. 22nd, 2017

Митничар си призна: Откраднах 58 981 лв., защото мизерствам и нямам друг избор

Митничар с близо 59 000 лева бе сгащен снощи в Свиленград. Служителят е бил арестуван разследващият митнически инспектор с инициали Д. М. на 49 г. Той е обвинен за присвояване на сумата от 100 000 турски лири – 58 981 лв., научихме ние.

Парите са веществени доказателства по решено друго досъдебно производство, по което разследването е било водено от разследващия митнически инспектор.

Турските служби подали допълнителна информация по случая

На митничаря е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване на пари в големи размери. С постановление на Районна прокуратура-Свиленград, считано от 22:30 ч. на 21 декември обвиняемият Д. М. е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение “Задържане под стража”. За операцията са помогнали и турски колеги от службите в южната ни съседка.

Разследването по случая продължава и като мотив за извършеното, обвиняемият Д. М. е обяснил, големите си разходи и липсата на достатъчно парични средства, за да живее нормално.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Митничар си призна: Откраднах 58 981 лв., защото мизерствам и нямам друг избор