Published On: вт, ян. 16th, 2018

Иде сняг и силен вятър

Тази седмица се очаква да преобладава облачно време и по-късно през първите дни отново ще завали, в северозападните и планинските райони – сняг, в останалата част от страната – дъжд. Вятърът ще се ориентира от югоизток, ще е до умерен.

Това съобщават от НИМХ към БАН.

Максималните температури ще бъдат между 2° и 7°. През нощта срещу понеделник валежите ще се усилят, по- значителни ще са в Предбалкана и Родопската област. От североизток, по-късно от северозапад и север, с усилване на вятъра, ще нахлува още студен въздух.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, ще продължи да се понижава.

В планините ще бъде облачно и ветровито, с умерен и силен югозападен вятър. Ще превалява сняг, в Източни Родопи, Странджа и Сакар – дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 3°. През четвъртата част на януари ще бъде типично зимно.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа до умерен изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 6°-8°. Температурата на морската вода е 7°- 8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Иде сняг и силен вятър