Published On: ср, ян. 17th, 2018

BBC с тежки факти за подкупите на ГКПП “Капитан Андреево”

Европейският съюз излезе с позиция за масовите случаи на рекет от страна на митничари и гранични полицаи към граждани на ЕС. Това съобщи BBC, който се позовава на доклад на двама докладчици от ЕП – Кати Пири и Катлийн ван Бремп  (депутати). 200 са оплакванията в писмен вид, внесени са официално в Кралство Нидерландия и Белгия.

Европейската комисия, изпълнителната власт , поиска “корупционните твърдения”, за които отговаря българската полиция, да бъдат “разследвани безпристрастно и бързо”, допълва BBC в секцията си на турски език.

Това е извадка от публикацията в авторитетната секция на BBC за България.

Според холандската депутатка Кати Пири  се налага спешната проверка на Европейската комисия, защото София вече е европредседател.

“Накрая е време да се прекрати този рекет по границата. Налагат се действия, които да пресекат корупцията в България след 10-годишно членство в ЕС”, каза Пири, уверена, че ще бъде София поставена при по-голям натиск върху българското правителство.

Холандският депутат показа цяла папка от 200 оплаквания от имигранти, които са поместели своите оплаквания в т.нар. “Черната книга” за преминаването транзит през България. За доказателство, потърпевшите са предоставили в ЕП снимки и документи, доказващи ширещата се корупция по границите на България.

Ето и 4-те последователни проблеми, които тормозят европейските граждани:

  • Турски гастербайтери и семействата им, живеещи в Европа, са принудени дълго време  да чакат на опашка, за да минат бързо, се налага да подкупват граничните и митническите органи на българската граница.
  • Всички автомобили подлежат на принудителна дезинфекция, което го няма никъде в ЕС.
  • Несправедливото се налагат глоби от КАТ и други служители на полицията.
  • Шофьорите са принудени да дават пари на пътни полицаи и дори да си закупуват винетки на черния пазар, който се покровителства от служители на реда.

http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-42443292

СТОТИЦИ СА ПУБЛИЧНО ИЗЛЪЧЕНИТЕ КЛИПОВЕ С ДАВАНЕТО НА РУШВЕТ НА ГРАНИЦАТА 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BBC с тежки факти за подкупите на ГКПП “Капитан Андреево”