Published On: чт, ян. 18th, 2018

Голямото чакане приключи, Слави дава старт на гражданска платформа “Има такъв народ”

Голямото чакане приключи, “Има такава държава”, е на път да се учреди, но преди това всички българи ще имат възможността да се запознаят с личностите от новото гражданско  движение на Слави Трифонов. Той разпрати отворено писмо до медиите, в което обяви, че той и колегите му от инициативния комитет за провеждането на референдума подготвят тридневна беседа с желаещите да подкрепят проекта им. Събитието ще се проведе на 2, 3 и 4 февруари и ще бъде излъчвано на живо в интернет.

Телевизионният водещ с гордост обяви, че “3 777 души от различен пол и възраст, хора с изумителни биографии”, са поискали да се присъединят към начинанието му.

Ето и писмото на Трифонов, публикувано без редакторска намеса:

Уважаеми съграждани, с всеки изминал ден става все по-ясно, че политическата класа и начинът, по който тя се избира в нашата Родина, са нещо архаично, неспособно, зациклило, корумпирано и има нужда от брутална промяна. Между другото така пожелаха над 2 милиона и половина от българските избиратели чрез законен Референдум. Предполагам сте много щастливи от това, че България е председател на Съвета на ЕС, но дали това по някакъв начин ви кара да се чувствате по-добре, се съмнявам.

Та в този дух на мисли, аз и моите колеги от Инициативния комитет за провеждането на Референдума, решихме да ви покажем други хора – различни от сегашните политици. Образовани и доказали качествата си. Хора, които могат да представляват България и всички нас в съвсем друга светлина. Да бъдат политиците, които заслужава една модерна и цивилизована държава.

След като обявихме тези наши намерения, желание да участват в подобно начинание изявиха 3 777 души. Хора от различен пол и възраст. Хора, завършили различни университети, включително и най-престижните в света. Хора с изумителна биография.

И за мен е огромна отговорност и удовлетворение, че такива хора изявяват желание да участват в подобно начинание. Най-искрено изразявам огромната си благодарност и уважение към всеки един от тях. Държа да отбележа и че почти всички българи, които са на върха в световни университети, като преподаватели, или българи, които имат много успешен бизнес из целия свят, почти всички от тези българи се съгласиха заедно да проведем събеседването с желаещите да участват в подобен проект.

Така че, аз и моят екип сме готови да проведем това събеседване на датите 2, 3 и 4 февруари 2018 г.

Ще излъчвам събеседването на живо в интернет, за да може всеки един от вас, уважаеми съграждани, да бъде обективно информиран за това, което се случва.

Слави Трифонов

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Голямото чакане приключи, Слави дава старт на гражданска платформа “Има такъв народ”