Published On: чт, ян. 18th, 2018

Гриша Ганчев се оказа отличен познавач, ето как се граби у нас (VIDEO)

България, ако всички не седнат на една маса и не се разберат за икономиката, заетостта, производството и следователно пенсиите и майчинските, е приключила като държава. Тази прогноза я дава бизнесменът Гриша Ганчев, собственик на Литекс Комерс пред журналиста Сашо Диков при краха на управлението на Бойко Борисов заради цените на електрическата енергия. 

В интервю за Нова Телевизия той прави следните прогнози и констатации, чисто през призмата на логиката и математиката.

  1. Вътрешнообщностните доставки са бич за бюджета, заетостта, плащането на данъци и осигуровки, както и разбиването на бизнеса на стотици български фирми за захар, за тестени изделия, за месни продукти, за млечни стоки и др. Няма орган или желание това да бъде пресечено, след като една Румъния го направи и там всичко е вече тип-топ. Милиони изтичат към кухи фирми-бушони, които внасят стоки от Полша, Унгария, Чехия или Гърция, а след това по веригата не се плаща ДДС. Големите вериги продават чужди стоки, което носи щети на всички ни. България е малък пазар, но е пазар, всичко в света става заради жени и пазари, докато не видим камиони по улиците с родни стоки, а само коли, тази държава ще една ориенталска Капалъ чаршия (на турски Капалъ чаршъ, буквално Покритият пазар, а на английски Grand Bazaar). Влиза захарта, поемат я фирми с документи в багажниците, те я вкарват в големите вериги, там гърми ДДС-то, ако нещо стане бягат при посланика, той при министъра и Бойко Борисов, а бай Иван с малкото магазинче си плаща всичко, но зад него няма дипломати или посланици. Хората нямат защита от държавата.
  2. Кражбата на века е тока, изнасяме ток за съседни страни като имаме свръхнатоварено производство, но те не ни го връщат, или ни го връщат, но не се отчитат приходи. Цялостно става дума за 650 млн.евро.
  3. Програма чрез държавен фонд, който да помага на фермерите, цеховете и компаниите, да произвеждат, изкупуват, преработват и пласират българските продукти у нас и в чужбина. До 5 години ще трябва да затваряме сергията.
  4. С този темп, с тези работещи около 1,6-1,7 милиона българи, а останалите 5,5 милиона пенсионери, деца, ученици, студенти, майки и социално слаби, страната ще трябва да взема кредити, за да плаща заплати и пенсии. На всичкото отгоре имаме огромна администрация, Холандия е три пъти по-голяма от нас по население, а има 20 000 служители, ние сме с 230 000 чиновници, които с папки се разхождат от стая в стая. Който има топки да направи реформа в това, ще остани в историята, но никой не иска да губи тези гласове на избори.
  5. Животновъдите да си направят партия, защото няма кой да ги брани, изнасяме живи телета за Албания, там да ядат прясно месо, а ние внасяме 10-15 годишни меса, останали по складовете на Европа, Бразилия и Аржентина. Лук внасяме, чушки внасяме, домати внасяме,всичко внасяме.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Гриша Ганчев се оказа отличен познавач, ето как се граби у нас (VIDEO)