Published On: чт, ян. 18th, 2018

Турски медии: България е най-прогнилият ни съсед по рушвети и изнудване (VIDEO)

Преминаването през нашите комшии българите е истински ад, не малко европейски туристи, вече заобикалят този наш най-гнил съсед, където пътни полицаи, митничари и гранични служители агресивно изнудват всеки за пари, за да не висят на опашки по 17 часа на пътното платно. Второто трасе през Гърция е по-дълго,но по-приятно и без рекет.

Bulgaristan’da gurbetçiye tuzak: 500 Euro rüşvet istediler!

Това констатира медията silayolu.com, която се позовава на изповедта на семейство белгийци, което решило през лятото на 2017 година да посети за 4 седмици свои роднини.

Спряха ни български полицаи още на магистралата в първия град по отсечката Ниш – Калотина – София, поискаха ни 500 евро до продължим, не ни позволиха да излезем от автомобила, после след пазарене свалиха исканите пари на 200 евро. Ако не платим, ще ни отведат в ареста, започна кавга за 5-10 минути, покрай нас мина друга кола, но с турски гастербайтери, слязоха и попитаха какво става и с какво могат да ни помогнат.

Парите са готови за рушвет на българския граничен полицай

Пострадалото от рекет семейство, все пак срещу 200 евро ги пуснали

Наложи се да платим 200 евро, за да няма проблеми, искахме да се приберем в родината си и вече никога да не минаваме през България. Това не са хора, а зверове и хищници, допълва семейството.

Това става на фона на поемането на европредседателството от София, питаме се дали може да твърдим, че те са в ЕС, как е възможно това да се случва в Европа, питат потърпевшите от рекета на родните ченгета.

ОПАШКИ, ЗАГУБИ НА ПАРИ ПО РУШВЕТИ, ДЕЦАТА НИ ГЛАДУВАТ

Между 5-10 евро се подават на служителя, който ги взема между документите,показва скрита снимка.

Турските водачи на камиони са най-потърпевши и мудността на българските митничари и полицаи на пунктовете. На ГКПП Капитан Андреево през седмица има опашки, разшириха пункта си, но изнудването не спира, дават ни брошури през лятото, но за какво. Имало е случаи да чакаме по 4 дни в кабините свършва ни храната, а някои гюмрукчии (от тур. митничари) все ни казват: Дай 2-3 банкноти, колкото имаш, и минаваш на бързата лента. Децата ни чакат гладни у дома, как е възможно толкова бавно да работят тук, споделя Санир, шифьор на камиона пред вестник Milliyet.

 

Загубите през силния летен сезон възлизат за целия бранш на 100 милиона долара, това са от чакане, закъснения на доставките, загуби на клиенти, които се пренасочват към други превозвачи, допълва медията.

Източници: https://silayolu.com/index.php/silayolu-gundem/item/4026-bulgaristan-da-gurbetciye-tuzak-500-euro-rusvet-istediler

http://www.milliyet.com.tr/lojistikcilerin-bulgar-isyani–ekonomi-2321159/

 

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Турски медии: България е най-прогнилият ни съсед по рушвети и изнудване (VIDEO)