Published On: нд, ян. 28th, 2018

Горещо край границата, граничари биха и ограбиха 11 бежанци, настанени са в лагер в Турция

Eкипите на жандармерията в област Демиркой заловиха 11 чужденци до границата с България. Същите обяснили, че са били жестоко бити и ограбени от униформените български служители.  Бежанците, които описват какво е станало в съседната ни страна,членка на ЕС, заявили че са вървели дълго по таен горски път, но били открити от граничари.  Родните служители на реда, които били в зелени униформи, както твърдят бежанците, изобщо не говорили с тях, а с ритници и бутане ги принудели да се върнат в Турция.

Екипите на жандармерията открили групата на път между селата Авчилар и село Паливор в област Демиркой до границата с България.

 

11-те задържани твърдят, че преди три дни са преминали в България от незаконни пътища, където са били бити, след като са били заловени от българската полиция. Бежанците са останали без мобилни телефони и парите си след баталните сцени в северната съседка на Турция, те са изпратени в Центъра за репатриране в Пехливанкой, наложена им е санкция в размер на 22 хиляди 952 тл.

 

Имат тотална забрана за влизане във военна зона от степен 1.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Горещо край границата, граничари биха и ограбиха 11 бежанци, настанени са в лагер в Турция