Published On: ср, февр. 14th, 2018

Турският министър на туризма Нуман Куртулмуш: Искаме с комшиите да работим с китайски гости

Турският министър на туризма и културата Нуман Куртулмуш официално обяви, че е първият, който е готов да работи с България по привличането на туристи от Далечния Изток и по-специално от Китай, съобщи mynet.com.

България е председател-домакин на ЕС, там се разискват важни теми за региона ни, а ние сме готови да изградим обща Балканска карта, която да включва курорти, планински обекти, маршрути в пресечени терени, казино турове при комшиите и евтини почивки на летните ни курорти, както и в Кападокия, заяви Куртулмуш.

Преди 2 седмици турският министър на туризма и културата  посети щанда на община Минерални бани на Международното туристическо изложение EMITT 2018 в Истанбул.

Той прояви интерес към националния курорт и каза, че ще намери време да го посети лично. Българският консул в Истанбул Ангел Ангелов и консула по търговския контрол Тошко Томов посетиха щанда на България на Международното туристическо изложение в Истанбул, където е представена и община Минерални бани и пожелаха ползотворна работа на всички участници. Те отделиха специално внимание и на община Минерални бани, като една много добре развиваща се туристическа дестинация.

Генералният консул подари на общината луксозна книга за историята на Желязната църква „Свети Стефан” в Истанбул. Представителите на Минерални бани върнаха жеста, като подариха на Генералния консул красиви сувенири и рекламни материали за общината.

Като цяло, по време на изложението се забелязва голям интерес отстрана на посетителите към щанда на националния курорт Минерални бани, информираха представителите на общината на туристическия форум в Истанбул.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Турският министър на туризма Нуман Куртулмуш: Искаме с комшиите да работим с китайски гости