Published On: пн, февр. 19th, 2018

Борисов налива пари в Африка, за повишаване на стандарта там

И това доживяхме, ще инвестираме в Африка, за да останат младежите на този континет. Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с премиера на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва. На срещата бе обсъдено развитието на отношенията между двете страни, както и възможността за търговско-икономическо развитие. Премиерите коментираха и партньорството на Кабо Верде с Европейския съюз.
 Страната ни има сериозни намерения за инвестиции в Кабо Верде, особено в сферата на туризма, стана ясно от коментара след срещата на премиера Бойко Борисов. По време на разговорите са били обсъдени и отношенията на страната с Европейския съюз.


 „Страната е пример как би могло в един момент да се спре с непрекъснатите помощи за Африка, а в същото време миграционният поток оттам, особено през Либия-Италия, да придобива огромни размери“, подчерта той.

“България ще инвестира в тази страна, за да останат младите там, да се вдигне стандарта и да няма наплив към ЕС”, това допълни още Борисов.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Борисов налива пари в Африка, за повишаване на стандарта там