Published On: сб, февр. 24th, 2018

458 измамени турски граждани от аладжии*, 7,13 млн.евро изтекли към разголени пеперуди

458 са официално подалите сигнали в турската полиция от т.нар. ало измамници през изминалата 2017 година. Това стана от официалния доклад на турското вътрешно министерство. 

Най-често в капана на мними жрици и знойни красавици са попадали мъже на възраст от 35-62 години, сочи статистиката на комшиите.

293 са случаите на пратили пари по бърз трансфер на въпросните красавици, които по телефон и интернет са съблазнили мераклиите от региона на Тракия, Средеземноморското крайбрежие, Анадола и Кападокия, показва още докладът.

Има измамени също така и от други локации на “пеперудите”, като такива са Албания, Косово,БЮРМ (т.е. Македония) и Румъния.

Балъците се регистрирали в групи и форуми за запознанство, след което следвали няколко дни на опознаване с определена дама, тя дори дискретно показвала голи части от тялото си, като дори изпадала във възбудено състояние, твърди светският портал www.olay.com.tr

После влюбените до уши наивници искали да се видят лично с горещите мадами, част от тях, 76 общо за 2017 г. дори предприели пътуване в балканските страни, за да черпят любов от жените от чата.

Общо 7,3 млн.евро са били преведени по един или друг начин на дадени сметки и лица, допълват от www.olay.com.tr.

Като най-крупната измама на т.нар. аладжии била в размер на 0,9 млн. долара, изплатени на няколко транша, като в началото се искали пари за закупуване на автомобил, с който младата и красива дама, трябвало да стигне до град Измир за среща със своя любим, но ненадейно починали родителите на изкусителката. 

От вътрешното ведомство на Република Турция за пореден път оповестиха, че не бива да се рискуват финансите на сплотените големи семейства в страната, за да се трансферират за виртуални срещи зад граница.

Медията изтъква в материала си, че това е станало масово явление през последните 3 години – 2015, 2016 и 2017 г. Общите загуби от подобни аладжии възлизат на колосалните 28,3 млн.евро.


аладжии* – лица занимаващи се с фалшиви самоличности с цел незаконно забогатяване посредством телефон, интеренет и други канали за комуникация 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

458 измамени турски граждани от аладжии*, 7,13 млн.евро изтекли към разголени пеперуди