Published On: вт, февр. 27th, 2018

Чака ни дъжд, след като се стопи снежната покривка

Дъждовни дни ни очакват през месец март. Количеството на валежите, които ще паднат ще бъдат близки до нормата. Температурите, които очакваме за месец март 2018 ще се движат между – 6 и -3 градуса, а максималните стойности ще варират между 18 и 26 градуса.

Времето през месец март 2018 по деседневки

Първо десетдневие на месец март 2018

През първото деседневие на месец март 2018 ще се наблюдават динамични процеси. бурни ветрове, с валежи от дъжд, в Северна България и по високите полета на Западна, дъждът ще преминава в сняг.Не очакваме сериозни снежни покривки. В началото на деседневието минималните температури ще достигат до -5 градуса. Към края на периода, очакваме затопляне.

Второ десетднение на месец март 2018

Затоплянето, което ще е характерно за 10-14 март ще продължи до 18-20 март, . По високите полета се очакват заледявания.  В края на десетдневието  температурите ще тръгнат нагоре, дневните ще достигат до 12-14 градуса.

Трето десетдневие на месец март 2018 година

Около 22-24 температурите ще вървят нагоре, ще  има превалявания от дъжд, но сутрешни температури, ще са в порядъка на -2  до -4 градуса, ще образуват заледявания. Около 26-28 март времето ще бъде ясно и сухо. Очакваме дневни температури до 14-16 градуса, но  през нощта температурите  ще се движат около -5 градуса и сутрин ще бъде много студено. В края на последното десетдневие температурите ще са около 16-18 градуса, а на места ще достигат и до 20-22 градуса.

Времето ще е подходящо за планините, но ще има опасност от лавини.  Любителите на ски спортовете да бъдат внимателни. Пролетта ще се почувства във високите дневни температури,  на някои места, те  ще достигат до 22 градуса.  Повишението на дневните температури в края на март 2018 г. ще продължи.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Чака ни дъжд, след като се стопи снежната покривка