Published On: чт, мар. 1st, 2018

Католическата църква в сърцето на Южна Нидерландия (VIDEO)

Свобода, либерално отношение към всички полове и нации, легализация на слабите наркотични субстанции, лалета, вятърни мелници и каналите на Амстердам. Това са шаблоните в съзнанието на един източноевропеец, който не разглежда в пълен аспект реалното състояние на Кралство Нидерландия.

Северните провинции, концентрирани около Амстердам, са повече немско-датски и протестантски по социално-икономическа сърцевина. Там хората са по-студени, по-необщителни и силно освободени от задръжки.

Да, но на юг положението е друго. Регионите на Ротердам, Бреда, Тилбург, Ден Бос, Айндховен, Ситард и Маастрихт са под силната ръка на Католическата църква, тук в центъра на всеки град има катедрала, обградена от няколко огромни църкви. Дори тимът по футбол на Валвайк е РКЦ, клуб на Римокатолическата църква.

Католическата църква почита Светата Троица и определя за своя мисия разпространението на евангелската проповед на Исус Христос, извършването на тайнствата и благотворителността. Католическото богослужение е силно фокусирано върху литургията, с която се отбелязва тайнството на евхаристията. Според догмата, когато са осветени от ръкоположен свещеник, хлябът и виното, използвани в литургията, действително се превръщат в плът и кръв Христова чрез преосъществяване.

ВЪВ ВАЛВАЙК ИМА 4 ЦЪРКВИ И ЕДНА КАТЕДРАЛА

Тя практикува закрито причастие, като обикновено само на кръстените членове на Църквата в състояние на благодат е разрешено да получат евхаристията. Църквата има специално отношение към Богородица, за която поддържа четири конкретни догми – за нейното непорочно зачатие без първороден грях, за нейния статут като Майка Божия, за нейната вечна девственост и за нейното телесно възнасяне на небето след края на земния и живот.

Към всеки голям храм има крематориум и гробище, те са точно подредени и поддържани. Ето как е устроен един подобен комплекс.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Католическата църква в сърцето на Южна Нидерландия (VIDEO)