Published On: ср, мар. 14th, 2018

В Орестиада ври и кипи, военните вдигнати по тревога заради ареста на двамата митничари

В Община Орестиада ври и кипи, народните маси всеки ден излизат на централния площада в подкрепа на освобождаването на двамата гръцки митничари, които само за това, че се навлезли на няколко метра в турска територия са бутнати в ареста, съобщава e-evros.

През изминалите събота и неделя над 3000 души показаха своята съпричастност към нелепата ситуация с митничарите.

Самата Гърция затегна охраната на сухопътната си граница след случая с арестуваните двама гръцки митничари, навлезли нелегално на турска територия. Цялата дипломация е на ход, за да ги спаси от наказателна присъда.

От своя страна в Орестиада пристигнаха високопоставени военни

Заместник-министърът на националната отбрана Фотис Кувелис, посети във вторник, 13 март, 2018 г. общинския център, придружен от началника на Генералния щаб генерал-лейтенант Алкивиад Стефани и командирът на Четвърти армейски корпус лейтенант Георгиос Кампас. Там те имаха разговор в офицерския клуб с родителите на двамата митничари, които в момента се намират в Одрин.

“Дойдох само да ви видя и да ви кажа, че продължават усилията си в много различни нива за освобождаването на нашите деца, децата ви, които бързо да се завърнат у дома. Искам да ви уверя, че усилията, които правим, са систематични и устойчиви. Разбирам, че сте родители, боли ви, ние всички сме разтревожени за този случай, много повече вие. Нашето уверение, мисля, трябва да ви бъде дадено: каквото и да е, и да бъдете сигурни, че го правим постоянно и систематично. Цялата ни дипломация участва в този сложен процес, заяви заместник-министърът на националната отбрана Фотис Кувелис.

Всички гарнизони и военни части са в повишена бойна готовност заради напрежението по оста Атина – Анкара, допълва e-evros.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

В Орестиада ври и кипи, военните вдигнати по тревога заради ареста на двамата митничари